FORSTERKNING

Gjennom de fire årene vi har testet og utviklet The Last har vi blitt veldig godt kjent med plaggene og sett hvilke områder som er mest utsatt for slitasje. Derfor er det lagt til ekstra forsterkning på alle slitasjepunktene som er kartlagt, for å sikre at plaggene holder så lenge som mulig. Forsterkningene er laget med Ventile eco 400 RCO som er tykkere og mer slitesterkt enn materiale på resten av plaggene 

– selvfølgelig ton-i-ton for å dempe kontrasten mot hovedmaterialet. 

FORSTERKNING: SKULDRE, ALBUER OG ERMEÅPNING

Stropper til sekk og pulk eller andre bæresystemer sliter på skulderpartiet. Røff behandling, kontakt med røffe overflater, stramme/åpne borrelås hele dagen, sliter på ermeåpningen. Falle bakover eller lene seg tilbake og slappe av på en mur går ut over albuene.


På alle disse tre områdene har vi lagt til forsterkningsmateriale for at du skal kunne gjøre nettopp nevnte eksempler uten å være redd for at jakka slites kjappere.

FORSTERKNING: SØMMER

Sømmene som binder sammen skuldrene til armene på jakka er ofte et svakt punkt etter mye bruk. Området er spesielt utsatt for skit, rester fra greiner eller bark og over tid vil sømmene bære preg av friksjonen og bli svakere. Derfor er sømmene forsterket med sterkere tråd og dobbel søm.

FORSTERKNING: KANTEN PÅ JAKKA

Et område som sjeldent blir beskyttet er kanten på jakka som kanskje oftest blir utsatt for friksjon. Hver gang du setter deg ned i en stolheis, på bussen eller på fortauskanten, er det dette området som er mest utsatt. Vi har forsterket med et bredt bånd i vårt tykke forsterkningsmateriale, og sørger dermed for at du kan sitte lenge og godt uten å få løse tråder eller rifter langs kanten.  

FORSTERKNING: BENÅPNING

Skisko med skarpe detaljer, stålkanter fra ski og hemper til skolissene kan være en bukses verste fiende. Etter flere hundre timer med testing på fjellet så vi at buksebenet måtte forsterkes kraftig i åpningen. Der er det ikke bare lagt til dobbelt forsterkning i kanten, men vi har også sydd inn et bånd av slitesterk polyester som stikker litt ut fra resten for å ta i mot den røffeste påkjenningen.

FORSTERKNING: KNÆR

Alle slitasjepunkters mor er knærne som ofte er i kontakt med steiner, grus, snø og uslipte hyttegulv. For å forlenge levetiden til området rundt knærne, men også gjøre dem mer resistente mot fuktighet, har vi lagt på et ekstra lag av hovedmaterialet. Dette gir deg også muligheten til å legge inn isolasjon mellom de to lagene fra innsiden av buksa. Da er det bare å finne noen utslitte ullsokker, klippe dem til slik at de passer lommen og vipps, så har du varme knær i tillegg.

FORSTERKNING: LOMMER

Skarpe nøkler, penner, lommebøker med glidelås og annet nips man putter i lommene er med på å slite både lommeposen og lommeåpningen. Lommeposen er laget i samme slitesterke materiale som resten av jakka, mens kanten på lommeåpningen er forsterket med ekstra beskyttelse. Med det kan du stå med henda i lomma i mange år uten å sette fingrene fast i løse tråder.

FORSTERKNING: SKRITTET

Under aktiviteter med store bevegelser kan skrittet på buksa være ekstra utsatt. The Last er laget av 100% bomull uten stretch og testrundene viste oss at skrittet måtte forsterkes slik at det ikke rakner. Derfor er det lagt til en ekstra kile (dobbelt materiale) i skrittet som også går litt ned på innsiden av lårene. Da kan du stå bredbent, nesten i spagaten, uten at du trenger å være redd for at skrittet skal ryke.

The Last Jacket

Dame og herre

The Last Pants

Dame og herre

7500 kr

4900 kr