The Last er designet for å være det eneste yttertøyet du trenger på en nordisk road trip. Se for deg at du ikke vet hva du skal; ski, kino, klatre, jakte, sykle, spise ute, seile eller henge i sola. Se også for deg at du kun har plass til én jakke og én bukse. Det skal The Last være. For mange er det utenkelig å ikke ha forskjellige jakker til ulike aktiviteter. Vi utfordrer den tanken og ber deg om å eie færre plagg og pakke mindre i sekken.


Dette er essensen i Northern Playgrounds filosofi.

UTVIKLE SAMMEN

The Last etterstreber ambisjonen om å være det siste yttertøyet du trenger å kjøpe. For å komme så nærme ambisjonen som mulig må jakka testes av mange mennesker over lang tid, og The Last utvikles derfor sammen med våre kunder. I løpet av de to siste årene har plaggene allerede blitt testet, evaluert og videreutviklet av ca 150 mennesker. Basert på deres innspill har vi gjort endringer til en ny versjon av produktene som blir tilgjengelig i høst. Ønsker du å ta del i videreutviklingen kan du lese mer og forhåndsbestille jakka her og buksa her.

VARIGHET OG REPARASJON

Helt sentralt i alle våre klær er systemene rundt som gjør at de varer så lenge som mulig. Blant annet hjelper deg med tips, triks og veiledning rundt vedlikehold og reparasjon frem til plagget er helt utslitt. For at denne modellen skal funke så er det helt essensielt at plaggene er bygget for å vare. Blant annet må det være enkelt å bytte ut eller reparere slitte deler. På utsatte steder som albuer, skuldre, knær og legger er det f.eks. forsterkning i en tykkere og mer solid variant av resirkulert Ventile som tåler mer vann og slitasje. Forsterkningene er montert slik at de er relativt enkle å bytte ut på sikt.

LEGENDARISK MATERIALE

For å skape funksjonelt yttertøy til alle situasjoner må vi utfordre manges oppfatning om at skallbekledning bør lages av oljebaserte materialer. The Last produseres heller i klassiske, naturlige og ikke minst legendariske Ventile-bomull. Ventile er fantastisk til all slags vær, og mye av berømmelsen til materialet er teknologien som gjør at vann holder seg ute. I tillegg er tekstilet relativt lett og har god pusteevne. I motsetning til f.eks. GoreTex er Ventile også behagelig å ha rett mot huden. Til slutt er Ventile kjent for sin patina – det eldes fint. Det er også stikkordet for designfilosofien: Tidløst. Vi har sett på jakker fra de siste 100 årene, og har funnet frem til et snitt, utseende og fargevalg som vi håper og tror kan kalles "klassisk" de neste 100 årene.